Ворог мого ворога...

Про Чернівецьку журналістику і яскравих її представників (репрезентованих у тому числі і у мережі Вкурсі), можна говорити довго… Лаяти її, звинувачувати у продажності і некомпетентності, зневаги до свого читача і т.ін. Проте, випадок з рибалками та громадянська позиція редактора популярного сайту Букінфо пана Зарайського робить всім журналістам честь… У тому потоці проплаченого політичного калу, скандалів і  тупого травлення опонентів коментарями, знайшлося місце для реалізації справжньої мети журналістики — показувати факти та будити «небайдужих» на захист незнайомих людей.

Не знаю чи винен той регіонал (суд покаже), проте цей випадок буде уроком для людей наділених владними повноваженнями… І як казав один з рибалок, «хотілося б, щоб все було по-справедливості».

Журналісти, які були зброєю політиків у питанні дебілізації громадян, досягнувши «дна своєї професії», повертаються на те місце де є місце щирості та порядності. Це радує!

18 коментарів

Ігор Гамаль
Важке питання, чи саме «повертаються».
Володимир Антонюк
Чернівецькі телевізійники домовилися разом висвітлювати злочини «регіональної » влади. Михайло, мабуть не в курсі ;) який тиск чиниться зараз на редакторів, і відповідно на журналістів в області
Михайло Шморгун
Я дійсно, не вкурсі багатьох подій, особливо тих, що торкаються Чернівецької журналістської тусовки, так як уже певний час проживаю в іншому місті, проте Вам, пане Володимире, можна було б і розказати про ці факти тиску більш докладно.
Є «мощні» партійні структури — най говорять правду, най захищають редакторів, най конкретну інформацію відправляють на те ж «Букінфо», є соцмережі… Було б бажання і воля!
Михайло Шморгун
Один приклад дає надію на те, що всеж таки, повертаються…

Головне бути обєктивним і до своїх, і до чужих. Бо іноді трапляється — лаємо чужих, а своїх відморозків не замічаємо.
Володимир Антонюк
кщо пильнувати за новинами в соцмережах — всяких там фейсбуках — то воно там є. А сьогодні, наприклад, прес-служба ОДА на вихід до преси головних винуваатців цього звірячого вчинка — Папієва і Бойчука запросили лише телевізійників, а друковані міцеві ЗМІ поігнорували (див МБ). А стосовно «Букінфа» — то це залишився единий інформаційний сайт. І цій владі багато не вартуватиме прикрити його, або теми які на цьому сайті є. От подивимся, скільки Сергій зможе опиратися наполегливим рекомендаціям згорнути цю тему.
Святослав Вишинський
Монополізація інформаційного середовища на якомусь етапі обертається проти тих незалежних ЗМІ, які його монополізують. Подразники тими чи ін. темами працюють і як шантаж головних замовників, котрі не повинні втрачати пильність та почивати на лаврах інформаційної безпеки, так і як перестраховуюча спроба не допустити перевороту тоді, коли він при власній співучасті вже відбувся.
Володимир Антонюк
Свіжа цитата від жирналістки «МБ» — «Olga Gnidan
Ну, що ж товариші, у газеті висвітлювати політчині події заборонили, а від сьогодні і на сайті.» www.facebook.com/profile.php?id=100000079866528. Така ось вона свобода слова по буковинськи ;(
Навіть не знаю, що про це говорити. Режим боїться і реагує вже неадекватно (але ефективно (с)
Святослав Вишинський
Для внутрішнього спілкування завжди в наявності «Facebook». Для зовнішнього інформування — ВКурсі.ком. Не проблема продукувати інформацію, проблема — доносити її до масового читача. Не слід перебільшувати значення «БукІнфо» — його читач не масовий, на відміну від «Молодого буковинця» (включаючи веб-сайт).
Захар Подкидишев
Сергій справжній професіонал своєї справи. Він завжди обстоював тезу тезу про те, що журналістика має бкти чесною та принциповою. І те, що постраждалі чи самі, чи за допомогою ВО «Батьківщина» (наразі це не важливо) звернулися саме до нього, є зайвим цьому підтвердженням. Щодо «Букінфо», то цей сайт ніколи не був газєтою «Правда» (як ото «МБ» останніх місяців) і давав можливість своїм відвідувачам дізнаватися про існування різних точок зору, і відповідно робити свої об"єктивні, а ненав«язані висновки.
До автора запису: я змістове навантаження вашого останнього абзацу не зовсім зрозумів.
Михайло Шморгун
Останній абзац мав звучати пафосно… нажаль він так не звучить.
Захар Подкидишев
Забув додати. Газета «Свобода Слова» останні місяці була газєтою "Ізвєстія"
Захар Подкидишев
Ну і наостанок: а нікому не здався дивниим той факт, що історія з побиттям мирних людей поганими представниками чинної влади «дивним чином» співпала саме з тим моментом, коли бютівцю Лозинському виносили вирок???..
Володимир Антонюк
Нікому не здалося. лозинський не бютівець. про те що він бютівець говорять тільки синьож… — ну ти знаєш хто. І такого поняття «бютівець» немає — БЮТ — це блок партій, а бути членом блоку неможливо. Лозинсьський колишній член партії регіонів, до речі. Вчи історію політичної банди на яку працюєш — це знадобиться.
Захар Подкидишев
Володя, мені починає здаватися, що від весняного сонечка у тебе починають плавитися мізки. Вчи історію своєї банди. Лозінській Віктор Олександрович — №96 у вибочому списку Блоку Юлії Тимошенко на дострокових виборах до Верховної Ради 2007 року. На час виборів генеральний директор сільськогосподарського ТОВ «Манжурка». З листопада 2007 по липень 2009 року, народний депутат України, член фракції «Блоку Юлії Тимошенко».
Маріанна Антонюк
вибачте, що втручаюся. Захар, по-перше, будь вишуканішим у виразах. По-друге, май совість, ти ж свого часу теж на БЮТ працював :) Ну і по-третє, цитуй Вікіпедію не вибірково, як тобі вигідно, а так, як там написано.
Лозінський на виборах 2006 року був уповноваженою особою від Партії регіонів у територіальному виборчому окрузі №98 (смт Голованівськ). Потім уже він був в «Батьківщині», і в червні вчинив злочин. 2 липня Юлія Тимошенко, всупереч попереднім заявам її однопартійців, заявила, що вимагає від Лозінського заяви складення повноважень. Того ж дня Лозінський написав заяву. Сьогодні йому винесено вирок. Думаю, занадто м'який.
Але головне не в партійності наших «героїв», а в тому, як ми, члени суспільства, до цих подій ставимося. Це жахливі і неприпустимі події, це не лиш побиття, а й знущання, приниження людей. А ти все шукаєш партійності і переходиш на особистості. Ось що лякає, Захар, а не те, хто на кого працює і де гонорари отримує.

Захар Подкидишев
По-перше, як до мене звертаються, так я і відповідаю. По-друге, на БЮТ працював, і ніколи цього не приховуав. Членом ВО «Батьківщина» став 2002 року. І коли ми на тих парламентських виборах були у глибокій о… позиції, ні тебе, ні Володі я чомусь у партійному офісі жодного разу не бачив. По третє, Лозінській скоїв злочин, будучи саме представником Блоку Юлії Тимошенко. А з приводу партійності і хто переходить на особистості, то це заслуговує окремого посту.
Маріанна Антонюк
Захар, тебе ковбасить нє па-дєцкі. Тобі тут досі ніхто не казав про твої мізки. Так що читай уважно. Де я була в 2002-му — взагалі-то не твоя справа, але скажу — в офісі Тимошенко в Києві. З особистим — все. Сподіваюся, що твої мізки таки увімкнуться і ти зрозумієш, що пора зупинитися і розмежувати роботу і приватне. Ти стаєш нестерпний.
Олексій Пономаренко
Думав тут выдписатись, але мабуть окремим постом оформлю, тут Володєнька вже розстарався, всьо загадив своїм БЮТом)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте