Тем, кто ложится спать — Спокойного сна...

Їхали ми з одним з модераторів ВКурсі.ком з Києва додому… Власне, говорили про багато цікавих речей, освіту, мережевість, нові проекти… Про «Свободу» багато говорили… Проте до кінця «не договорили»...
Проти нас, в прямому розумінні ополчилися старші і «не зовсім старші» люди, що не бажали слухати нашу розмову… Перемістившись у самий кінець вагону, ми продовжували бесіду, ділилися ідеями та баченннями. Проте і там, уже іншими людьми ми були звинувачені у «порушенні прав відпочиваючих»...
Не знаю, як Святославу, але мені стало трохи прикро. Власне склалося враження, що ми були там білими воронами… У потязі прийнято бухати, курити, розповідати про своє життя, приставати до всіх… або спати...
Коли ти не бухаєш, не куриш, не розповідаєш про своє життя, не пристаєш до всіх, не ведеш себе як свиня… то ти заважаєш людям спати!
У цьому сама сіль нинішньої української ситуації… Того лайна в якому живемо...
Власне ми ніколи і не прокидалися...







19 коментарів

Святослав Вишинський
О 21:15 у проході біля купе провідника говорити про «тихий час» було справді оригінально. Втім, усе це дуже «симптоматично». Країна чудес.
Лілія Шутяк
Коли ти не бухаєш, не куриш, не розповідаєш про своє життя, не пристаєш до всіх, не ведеш себе як свиня… то ти заважаєш людям спати!
5 балів!!!
Максим Пансик
No Country for Old Men. Не метайте бісеру перед свиньми!
Михайло Шморгун
Я жодним чином не звинувачую ТИХ людей. Я констатую свою емоцію… Ми, попередньо, написали купу постів про толерантність і нетолерантність… Було таке? Жодним чином не згадуючи про те, що нетолерантне ставлення і конфлікт може проходити по лінії професійна розмова — «разговор ніачом»… Бажаючих «розмовляти ніачом» більшість і вона нетолерує всіх інших… ( це так, оффтоп… )
Максим Пансик
Свиня — це рівень на якому перебуває людина їй у ньому добре і затишно, як у рідному болоті. І тут двоє починають нагадувати, що є щось за межами, зверху і навіть під рідним болотом. Бути на певному рівні — право кожної людини. Визнання тільки свого рівня, тотальна ненависть до інших рівнів існування — перетворює миле порося на справжню свиню і загрожує усім рівням.
Святослав Вишинський
Ви говорите щось жахливо «нетолерантне» у своїй істині. Скоро на Вас тут накинуться захисники тварин та інші «толерантні» екофашисти.
Олег Тудан
Ситуация как раз из того разряда, о котором написано в статье «Эсквайр и быдло», удаленной, к сожалению, модератором «Vkursi.com».

"… говорили про багато цікавих речей". С чего вы взяли, что вещи, интересные вам, так же заинтересуют ваших попутчиков? С чего вы взяли, что ваш круг интересов обязательно пересекается с ихними? Вы считаете, что для них важно то, о чем вы говорили? Слишком большая оторванность от простого народа, подпитываемая уверенностью в собственной интеллектуальности заставляет вас возмущаться, что люди в поезде, уставшие, со своими проблемами и мыслями, не хотят слушать ваши рассуждения о чем-то им неведомом.

Интересно, вы не могли поговорить о вещах, так вас волнующих, до того, как сесть в поезд? Или после поездки? Эта своеобразная игра в интеллигентов с болящей за Родину душой хорошо описана Пастернаком, да и более ранними писателями.

По большому счету ваша убежденность в том, что народ должны волновать не только насущные проблемы, но и нечто высшее — из той же оперы, хотя и вполне понятна и даже может быть оправдана. Тем не менее все хорошо помнят, чем закончились хождения в народ народников и в кого они позже превратились.
Михайло Шморгун
Поняття — «для людей» дуже прикре і маніпулятивне. А судді хто? Я скажу крамольну річ,… право на «щось» треба вибороти. Але перед тим усвідомити… без цього — гаплик!

Знаєте Олег, ви праві. Якого дідька ми взагалі говорили про щось… Я Святослава 3 рази в житті бачив (так склалось..) і шанс поговорити з ним — виник випадково… Це до суті Ваших зауважень…
коментар було видалено
Олег Тудан
ну если случайно, один раз — ладно, вопросы из третьего абзаца моего поста сняты. Но только.
Святослав Вишинський
По-перше, Ваш пост не видалявся — Ви самі (можливо, випадково) занесли його в чернетки. Тепер пост на Ваше прохання відновлений — якби він був видалений з бази, відновити текст було би неможливо. По-друге, бесіда ведеться між її учасниками, а не для решти, тож зацікавлювати когось чимось у планах не стояло. Саме тому місце бесіди було перенесено на нейтральне місце, яке, однак, виявилось не таким «нейтральним».
Максим Пансик
Бути пасажиром будь-якого потягу Укрзалізниці — важке випробування.«Я думаю спор здесь неуместен». Люди рятуються — вживають алкогольні, палять цигарки, бавляться наркотичними, грають в азартні ігри, плачуться один-одному в жилетку, мастурбують у туалеті, займаються сексом в надії бути чи не бути поміченими, з'ясовують стосунки, порушують індивідуальний простір одне-одного, підглядають, підслуховують, обкрадають, «розводять», харчуються невідомо чим, відповідають хамством або мовчанням на хамство провідників і сусідів, смажаться і мерзнуть… а найголовніше — стиснувши зуби терплять і звикають. Все нормально, так має бути. Аякже інакше. І лише одна заборона діє в цьому зд-середовищі — НЕ ВИДІЛЯЙСЯ. Горе тому хто порушить її. Чума на його голову… Розумні слова, цікаво. Але ж ні, це ж треба напружувати те сіре, що у голові, це ж треба порушувати ідилію і старатись щось зрозуміти. Ану геть звідси порушники спокою! Вам тут не місце! Вам взагалі ніде не місце! Десь глибоко є розуміння, що такі розмови не для такого місця, вірніше місце не для таких розмов. Йой, та це ж якийсь вагон антисанітарії, антигігієни і всілякого іншого людського «бруду». Є потреба щось змінити, зробити кращим, боротись. СТОП. А хто ж буде жалітись як погано у нас і як добре десь, хто буде жити ілюзією, що прийде хтось чи щось і все змінить на краще, а найголовніше хто буде терпіти і водночас ловити збочений і спотворений кайф… Геть звідси порушники спокою! Вам тут не місце! Вам не має місця на цьому етапі, вам не має місця у цій країні! Вам ніде не має місця… Тем, кто спит и не хочет проснутся — Спокойного сна…
Олег Тудан
да, с постом я сам натупил, а позже — запаниковал, виной всему излишнее доверие незнакомым наркодилерам, которым при обычных обстоятельствах не стал бы доверять никогда.

«По-друге», топикстартер написал свой пост в таком ключе, что помешавшие вам вести беседу изначально неправы, прерывая диалоги о вещах, может быть им неважных, но обязательно их касающихся -даже если они об этом никогда не узнают.

С таким же успехом можно пойти побеседовать, скажем, в пирожковую на Центральной площади, там разразится тирадой в стиле Андруховича в «Московиаде», а потом сокрушатся на форуме, что вас не поняли и прогнали пинками.
Михайло Шморгун
Мені особисто ближче образ Вєнічки Єрофєєва…

Веничка был уволен с поста бригадира монтажников за «внедрение порочной системы индивидуальных графиков», где были представлены данные о количестве выпитого работниками спиртного перед работой и в рабочее время. В начале поэмы он, в глубоком запое, просыпается в неизвестном подъезде, после очередной неудачной попытки найти в Москве Кремль, и решает отправиться с Курского вокзала в Петушки, где его ждёт любовница и трёхлетний сын. Веничка, в муках дождавшись открытия магазина, тратит последние деньги на спиртное и садится в электричку.

В поезде он пускается в длинные монологи об алкоголе, истории, философии, культуре и политике, беседует с попутчиками и непрерывно пьёт с ними всё, что содержит спирт и хоть как-то проходит в желудок. Выпитое приводит к погружению в мир грёз, где Веничка становится предводителем революции в Петушинском районе…

Святослав Вишинський
Справа, швидше, в тому, що бесіду переривали тоді, коли вона могла вестись абсолютно правочинно — в нормальний час і в нейтральному місці. Не кажучи про те, що її формат носив виключно інтелігентний характер, а тон розмови був абсолютно зважений. Усьому виною наша нездорова культурність. Деколи слід просто посилати «на...»
Галина Дичковська
Не гадано, не чекано, не толерантно…
Аплодую. Стоячи.
Максим Пансик
Не бійся того, що тебе не зрозуміють. Бійся того, що ти перестанеш розуміти. Або ще гірше, тобою заволодіє оманливе відчуття що ти розумієш все і всіх.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте