Толерантність, як поле інформаційної війни

Координатор проектів Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, наша землячка Оля Зелінська прислала цікаве відео, що може знову викликати нову хвилю «толерастичного холівару»...








Zelinska Olga (коментар): «Я мужньо додивилася все до кінця. Матеріал на диво не збалансований, однобокий і просто абсурдний. Класична пропаганда (передвиборча?) виникає два питання: 1) хто замовник, 2) чому досі немає аргументованої і сильної відповіді громадських організацій, котрі роками розробляють цю тематику. Хто б не був автором, у нього/неї гарно вийшло — ролик скандальний і якісно зроблений. Зрештою, з наближенням виборів виходитиме все більше таких продуктів, і про це варто пам'ятати». Кінець цитати.

Фактично, ми багато часу приділили обсасуванню різних граней толерантності, але не звернули увагу на те, що є сусідня держава, яка пропагує свої псевдоморальні цінності та взагалі свій альтернативний світ (так званий — мірь...), альтернативний західним цінностям.

Ця пропаганда відбувається руками «радісних і завжди готових услужитися» «політичних дебілів», що прагнуть дорватися до кормушки і знову «сосати кров» у довірчевих лохів — виборців.

3 коментарі

Святослав Вишинський
Не пригадую, щоби «збалансованими» були апологети гендерних студій — усе, що традиційне ними стандарто клеймиться як «дискримінуюче», а отже як таке, що повинно бути усунуте. І вибори тут ні до чого. Шкода, що пані Зелінська кожного разу не запитується про те, хто замовник кожного семінару з гендерної рівності, etc. Але в таких випадках питати про замовників вважається чомусь ознакою «дурного тону», адже «замовник» начебто — «все прогресивне людство». І навіть мислячі люди ковтають гачок.

Щодо коментаря Михайла Шморгуна — не варто обманюватись, сусідня держава рухається у фарватері Заходу, як би показово не вдавала протилежного. Псевдоморальність — знак усієї епохи і тих, хто приймає її закони.
Михайло Шморгун
«Фарватеру Заходу» уже немає (субєктивно). Він був актуальний у біполярному світі. «Кінець історії» так і не настав. Весь «прікол» у тому (на мою думку), що Захід перестав існувати, як щось цілісне — тепер кожен сам за себе і їм плювати на «східного сусіда» — він поза трендами і вцілому поза Західним дискурсом… Проте «західні цінності», до сих пір є серйозним гравцем на міжнародному рівні. Цінності відірвалися від реальності, вони не підкріплені ресурсами, але вони існують в інформаційному полі і є привабливими для багатьох людей в нашій країні…
Натомість є інша сторона — яка готова вкладати гроші у свою «світоглядну альтернативу». Вони перейшли в наступ, відбувається повноцінна інформаційна війна, де національні українські еліти є головними лузерами. Фактично — нерозуміння і постійне підігрування то одній то іншій стороні, довели нашу державу до " мягко скажемо, поганої ситуації".
Стосовно Зелінської — то такі так. Є свідомий вибір на користь «західних цінностей», їх промоція і т.ін. Проте те, що роблять вони і те, що про них говорить пропаганда — це різні речі.
Якщо в найближчий час не відбудеться «зосередження» і зміни еліт в українських інтересах то прийдеться, зробити «остаточний» ціннісний вибір. Практично — це відповідь на питання — хто ми є? Я особисто, виступаю за продукування власних, місцевих смислів. І «український соціальний атрактор», як смисл діяльності у найближчому майбутньому…
Святослав Вишинський
Нетолерантні юдеї-ортодокси протестують против гей-параду в Єрусалимі 1 серпня 2013 р.:

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте