Українська опозиція і ефект плацебо...

А чи знаєте Ви, що  «Обласний КОД вирішив: хто не в єдиному списку, той співпрацює з владою»?
А чи знаєте Ви, що Обласний Комітет опору диктатурі визначив об’єднання опозиційних сил єдино можливим способом здолати антинародний режим?

Жаль мені людей, які в це вірять… Щиро жаль. Це нагадує важко хворого, який вірить лікарю, котрий в черговий раз пригосить «зєльонку і йод» і запевняє, що саме це і є ті довгоочікувані пацієнтом чудо-ліки, які допоможуть миттю вилікувати хронічну хворобу.
Десь глибоко в душі пацієнт уже не вірить лікарю, але продовжує вірити в чудо...
П.С.
… Плацебо (назва походить від Пс. 114:9 лат. Placebo Domino in regione vivorum) — фізіологічно інертна речовина, що використовується у якості лікарського засобу, позитивний лікувальний ефект якого пов'язаний з підсвідомими психологічними очікуваннями пацієнта. Крім того, терміном «ефект плацебо» називають саме явище не медикаментозного впливу, не лише препарату, а й, наприклад, імітації деякої лікувальної процедури. Ступінь вияву ефекту плацебо залежить від схильності людини до навіювання та зовнішніх обставин під час «лікування», наприклад, від розмірів та кольору таблетки, довіри до лікаря, авторитета клініки...

Плацебо використовується також для вивчення ролі навіювання у дії лікарських препаратів.

7 коментарів

Максим Пансик
Магія залишається магією доти, доки ти не знаєш у чому її таємниця. Плацебо гарна штука — у первинному розумінні це видужання силою віри — те що зараз називають чудо зцілення. Через детальний аналіз до молекул і розробку принципів його використання, плацебо почали плутати із самонавіюванням і самообманом — знімають симптоми, надають відчуття полегшення… В той час як хвороба прогресує.
Михайло Шморгун
Чудо зцілення — Майдан 2004-2005. Але тепер — це просто шаманізм і спіритичний сеанс, який викликає всесцілюючий дух Майдану… Магічні паси і — Юля, Юля, Юля! (щось у цьому є...)
Валерій Плюта
А я вірю, що Україна буде супердержавою третього тисячоліття!
І хто в це не вірить, той лох! :)
Максим Пансик
Пане Валерій, маю до вас запитання — а ви тільки вірите чи ще щось робите?
Адам Чесноков
Я обов'язково думаю іти на вибори. Хоча розумію, що для того, щоб у нашій державі щось суттяво змінилося, потрібні роки.
В астрології за віру відповідає Юпітер і знак Стрільця. А Стрілець належить до стихії Вогню (ця стихія символізує, активність, прогрес, яскравість, рух, життя). Якщо у людини є віра, то їй хочеться жити, відчувати пргрес, рухатися, мати авторитет, а якщо віри нема — наступає деградація. Потрібно пам'ятати, що спокій лише на цвинтарі. Позиція «проти всіх» — найгірша позиція, на мою думку. Якщо буде віра в українців, то є на дія, що будуть якісь зміни, хоч і малі, якщо ні — переможе ПР. Бажаю усім віри!
Михайло Шморгун
Іти на вибори і проголосувати — класно і правильно… Але на цьому громадянський обовязок не закінчився. Доочікувалися добрих царів і цариць. Тиснути на гадів ( владних і опозиційних ) треба постійно, по мірі сил ( а цих самих сил у громадян нємєрєно...)
Антон Шкуро
А може слід не тільки собі будувати ілюзії, а й раціонально обміркувати дійсність. Тут же набагато більше буде користі коли вид «людини політичної» вмикатиме критичне мислення.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте