Передвиборчі виклики для Буковинців... Захистите те, що дорого!

На мою суб'єктивну думку, сьогодні, напередодні виборів, постали ряд викликів, які необхідно усвідомлювати всім учасникам виборчого процесу на Буковині:


1 – Мажоритарна складова виборів (зокрема, навіть,  4 буковинських мандата) вирішать довгострокову перспективу держави, в якій житимемо.
2 – Ніхто з Кандидатів не знає, як вести кампанію… Політтехнологів не запрошують, самі Кандидати – усвідомлюють її на примітивному рівні (я всіх куплю, я всіх задавлю), жодних нових ідей ніхто не здатний запропонувати.   
3 – Складна економічна ситуація і скатування пануючого режиму до авторитаризму, яка накладається на «виборчу війну», можуть привести до непередбачуваних наслідків. Нинішня ситуація дуже нагадує 2004 рік.
4 – По учасникам процесу. а) Влада – влада не навчилась вести діалог з громадянами, вважає їх бидлом і будує «світле майбутнє» без врахування інтересів громадян б) Опозиція – відкрито підігрує владі. Дві політичні сили, що заявили про своє об’єднання (БЮТ та ФЗ)…  об’єдналися не проти влади, а проти опозиційної альтернативи. Їх задача зачистити опозиційне поле… В найближчий час, будемо свідками цілеспрямованої інформаційної війни проти таких сил, як Удар, Свобода, ГП (які є альтернативними по відношенню як до влади, так і до опозиції) і вестимуть цю війну саме «об’єднані опозиціонери». Владу ніхто чіпати не буде. «Виборча війна» буде вестися на «опозиційному полі» і це головна причина, можливої поразки опозиційних сил.


І Найголовніше… Виклик перед громадянами. Саме зараз, усі карти в руках громадян. Вони мають реальну можливість створити механізми впливу та тиску на політиків. Головне для громадян, на дільниці робити усвідомлений вибір і не обирати «політичних упирів», які є, як у владі, так і в опозиції. б) Зробити вибори максимально прозорими та чесними, щоб незалежно від того хто переможе у «виборчій війні», претензій до процедури не було (хоча претензії є вже зараз…).
Якщо прозорості на виборах не буде, скоріше за все, в Україні можливі події аналогічні Єгипту, Лівії, Сирії… І влада, і опозиція, і громадяни – це повинні Розуміти… Людей виведуть на вулиці не політики, а наглі фальсифікації… Кожна з 225 мажоритарних «виборчих воєн», може завершитися неконтрольованим соціальним вибухом. Можливо, це буде остання надія українців захистите те, що дорого...

2 коментарі

Святослав Вишинський
P.S. «Ты – быдло. Тупое и безмолвное. Да, именно так я считаю. Я тебя оцениваю в кулек гречки, пачку чая, банку сгущенки и кулёк конфет. Даже не шоколадных». (Сергій Лещенко, «Ты – быдло», «Українська правда», 06 травня 2012).
Михайло Шморгун
Я над цією темою працював… Можу навіть дещо з «закромів» дістати… Рік тому, одному опозиційному «дяді» пропонував, але не зрослось…

2011 р

Гіпотеза

Під час майбутніх парламентської, президентської та місцевих виборчих кампаній, незалежно від виборчої системи, основним способом отримання голосів за кандидатів чи партії, буде прямий або опосередкований підкуп виборців. Ця тема є «скелетом у шафі», як опозиційних, так і (у більшій мірі) провладних кандидатів у депутати та політичних партій. Використовують ці технології всі, хто має можливість.
Для нас же цікаво те, що в існуючих нині в Україні умовах, утворилась незайнята ніким велика ніша ОРГАНІЗАЦІЇ, яка б займалася всіма аспектами підкупу виборців – технологіями, цінами, методами, організаторами… Але фішкою цієї нової ОРГАНІЗАЦІЇ повинне стати не «знання теорії», а впровадження та реалізація методів протидії підкупу та яскраве висвітлення цього феномену через доступні засоби комунікації.
Основа гіпотези полягає у тому, що в Україні не існує організації, яка б займалася вивченням цього явища і не задекларувала свою системну боротьбу з ним. Тому ПЕРША подібна ОРГАНІЗАЦІЯ має всі підстави бути успішною та принести матеріальні та іміджеві дивіденди тим особам, які цей проект будуть реалізовувати.
Ця тема є перспективною та має шанс стати ключовою в контексті політичної боротьби опозиції та влади. Фактично НОВА ОРГАНІЗАЦІЯ, що від імені «третього сектору», громадянського суспільства, реально займається виробленням механізмів протидії та «псує» (або робить недієвими) стандартні схеми підкупу виборців, може стати серйозним інструментом опозиції у боротьбі проти існуючого режиму та його кандидатів, трампліном для нових політичних лідерів (з числа організаторів та активних учасників цього проекту), дає можливість для створення нової, потужної структури «третього сектору», яка буде мати вплив на громадську думку України, а також є способом заробляння грошей при подальшому технологічному відпрацюванні деталей проекту.

Форма організації

Бажаною формою є — Громадська організація. Умовна назва – «Свідомий Вибір» ( назву затверджують фактичні реалізатори проекту, проте, вона має бути максимально короткою та «технологічною» ). Найлегший шлях створення – перейменування вже існуючої ВГО, зміни в статуті і т.ін., або, Найкращий спосіб – створення організації з нуля, як власна ініціатива «реалізатора». На початковому етапі, ОРГАНІЗАЦІЯ діє, як…, що «формує» прихильність до самої ідеї «анти підкупу».
Наступний етап – структурування, створення відповідної структури (ГО, ВГО), яка б формально закріпила «реалізатора ідеї» (або «головного носія ідеї» ) в ролі ( позиціонування:) « представника громадянського суспільства, якому набридла постійне спотворення результатів виборів, шляхом підкупу виборців… Вибір українця повинен бути свідомим і ми – члени ОРГАНІЗАЦІЇ, зробимо все від нас залежне, щоб ті люди, які хотітимуть шляхом підкупу потрапили до управління державою своєї мети не досягли… свідомі українці, яким не байдуже майбутнє цієї країни зуміють знайти спосіб самоочиститися від паразитів, які 20 років не давали розвиватися цій державі… ».
Ресурси

Залучення ресурсів відбувається за рахунок… та співпраці з політичними силами, рухами, неполітичними об’єднаннями, інших джерел. Фактично, для існування організації необхідні – Лідер ( людина, що створила організацію, відповідає за пошук ресурсів, співпрацю з партіями, рухами та іншими структурами, веде перемови з представниками міжнародних організацій, є репрезентантом організації у ЗМІ ), Організатор Проектів ( займається діяльністю в регіонах, вибудовує структури захисту від підкупу в залежності від місцевих особливостей, працює з людьми на місцях ), Адвокат ( забезпечує необхідний юридичний супровід проектам, займається пошуком механізмів протидії підкупу, слідкує за змінами законодавства ), Журналіст ( займається висвітленням діяльності організації в ЗМІ, готує матеріали, є помічником Лідера і Організатора Проектів, налагоджує контакти в ЗМІ та соцмережах ).
Подібна структура не потребує великих фінансових затрат і може бути вибудувана за короткий час. В подальшому, ядро (структури) може залучати для проведення проектів своїх проектів інших спеціалістів.

Діяльність

На попередньому етапі діяльності основний напрямок роботи – підняття теми підкупу виборців, як найважливішої причини, що заважає демократичному розвитку держави.( Ця тема дуже цікавить… Тому, можливо, на цьому етапі, можна звернутися за допомогою до цих товаришів… Не факт, що дадуть гроші, але все можливо… Ідеальним варіантом співробітництва є створення структури по всім областям, що буде моніторити ситуацію по всій країні з метою визнати, що вибори, які проводив Я-ович є недемократичними і не відповідають «європейським і світовим стандартам демократії » та збором відповідної юридичної та документальної бази… Я думаю, що такий проект… буде цікавий,… проте на все воля реалізатора проекту! ).
Центральний месидж організації – « без протидії підкупу виборців ситуація в країні не зміниться на краще, а лише погіршиться. Якщо політики не здатні протидіяти цьому, то це зроблять лідери громадянського суспільства ».
Організація моніторить всі більш менш важливі дочасні місцеві вибори та намагається запобігти застосування технологій підкупу через власні контр-технології. Цим, та активною діяльністю в ЗМІ – до цільової групи ( людей, які будуть витрачати гроші на кампанії, опозиційним силам ( можливо навіть і владній команді ), «західним партнерам» ) доноситься теза, що існує реальний механізм з « третього сектору », який може «прибирати», або максимально утруднювати діяльність політичних опонентів на окрузі ( а в перспективі і в загальнодержавному масштабі… ).
Активна фаза діяльності. Напередодні виборчої кампанії, Організація заявляє про « активний моніторинг» деяких виборчих округів де за попередньою інформацією конкуренти намагатимуться активно застосовувати технологію підкупу виборців. На цих округах створюється «гарячі телефонні лінії», працюють юристи, журналісти, що слідкують за фактами підкупу, та намагаються зняти з реєстрації кандидата, опонента нашого замовника.
Подібні дії організації, на цьому етапі, набувають широкого розголосу у місцевих ЗМІ та соціальних мережах і створює необхідний фон для подальшої діяльності організації.

Після закінчення виборів, уже в якості експертної діяльності – організація веде свою роботу, як «...............», що займається пошуком та оприлюдненням даних корупційних дій з боку влади.

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте