"Чесна бесіда" з журналістами...

На тій неділі родилась у нас ідея зробити «щось типу круглого столу» для журналістів… Знаючи, що «на тижні» — професійне свято, з гулянками, грамотами в ОДА, лицарськими відзнаками і «прочіми професійними мутками»… тому, зі своєї сторони — спробуємо зробити цей «типу круглий стіл» — максимально неформальним, але водночас, максимально змістовним .
Ідея така… Хотілось би дати для себе відповідь «Що є журналістика на Буковині?». Чи правда, що наші журналісти між собою гризуться за джинсові копійки? Чи є у журналістів совість?...
Власне хотілось би почути думки самих Буковинських журналістів… — Чи важають вони себе спільнотою?  Як вони бачать свою роль у парламентській кампанії? Чи можуть журналісти виконати роль комунікатора між суспільством і владою та (їже з нею) опозицією?
Попередньо — «Чесну Бесіду» запланували на цю пятницю, десь на 15.00. Таймінг — півтора години (максимум). Гості… Пробуємо домовитися про участь з ВІП гостями — професором, журналістом-міжнародником з Кийова — паном Тарасом Петрівим та виконавчим директором міжнародної громадської організації "Інтерньюз Україна" паном Костянтином Квуртом...
+ Хотів спитати шановне Вкурсівське товариство… Кого з місцевих журналістів Ви б хотіли почути на цьому «неформальному круглому столі»? Які ще теми у «чесній розмові з журналістами» варто підняти? Для нас це важливо!
П.С.
Прес-анонс зроблю трохи пізніше, але принагідно всіх блогерів запрошую на зустріч… думаю буде цікаво!

23 коментарі

Володимир Антонюк
В.Пелех, Ю.Чорней, Н.Вірна, Е.Антонюк, О.Цинтила, С.Зарайський — це прізвища (для початку) тих, хто не тільки називається, але є журналістами. Список не вичерпний. Та думаю для початку варто визначитись — хто може називатися журналістом? Які критерії?
Михайло Шморгун
Я не можу дати відповідь на Ваше питання… Всі критерії Субєктивні…
Можливо, справжній журналіст — це авторитетна особа в журналістському середовищі…
Проте сам факт наявності середовища є контраверсійним.
Я обовязково запрошу (не впевнений що прийде, але всеж...), пані Оксану Д., яка за всіма критеріями є суперпрофесійним журналістом, але через зміну роботи… має проблеми з «середовищем»… Це до Вашої тези про Критерії…
Всіх названих Вами журналістів запрошу… Думаю — буде цікаво)))
До речі, Вас з дружиною запрошую також! Як представників «середовища» ( неофіційно...) і як активних адептів соціальних мереж (офіційно!)
П.С.
Передайте, будь-ласка, Івану Трачу, що його також там дуже чекають:)
Володимир Антонюк
Івану Трачу можете самі написати повідомлення — він грамотний ;) — прочитає. За запрошення дякую. приємно ;)
Володимир Антонюк
Безумовно, Оксана Драчковська — суперпрофесійна журналістка. Стосовно ж критеріїв — ото й, що Ви назвали — " справжній журналіст — це авторитетна особа в журналістському середовищі… " — є достатнім для Чернівців ;)

Лілія Шутяк
Спробую прийти. Цікаво послухати колег.
Олег Хавич
Радо запрошую провести цей «круглий стіл» у Literatur Cafe. Раптом він стане поштовхом до створення справжнього професійного прес-клубу. Традиційно — чай/кава за рахунок закладу.
Михайло Шморгун
Пане Олеже. Щиро дякуємо і з радістю приймаємо Ваше запрошення! Думаю атмосфера Літкафе буде сприятливою для Чесної бесіди з журналістами))). В пятницю з 15-00 до 16-30 «окупуємо Літкафе»… Щиро вдячні!
Святослав Вишинський
Попередьте Руслана Козуба про час події, щоби випадково не наклалося з іншими можливими заходами. Номер телефону — приватним повідомленням.
Михайло Шморгун
З Русланом і Христиною переговорили 5 го… + Запрошую і Тебе Святослав, думаю підняти тему про соціальні мережі та журналістику і громадську журналістику… Щиро будемо раді Тебе бачити…
Олег Тудан
Надо не прес-клуб создавать, а профсоюз. Областной, например.
Максим Пансик
Такий собі «Дом писателя» із столовою, профспілковими путівками і катуванням неугодних.
Володимир Антонюк
і абізатєльно должен бьіть сумасшедшьій пісатєль. Так для антуражьіка.
Лілія Шутяк
А можна сумасшедьшим пісатєлєм буду я?
Володимир Антонюк
нізя, бьіть тєбе Багінєй прозьі і музой поезіі. Должность почотная і нєобрємєнітєльная. Знай сєбе порхай, да і побухівай с дарованіямі.
Лілія Шутяк
Тоже непоганий варіянт! Я гатова порхать, да і побухівать с дарованіямі якось тоже:))
Максим Пансик
А хто буде «не шалить, никого не трогать, и архиважное починять примус»?
Володимир Антонюк
та то нескладно отакого знайти. Це ж не сумасшествіє — це ідіотізм ;)
Максим Пансик
а то є велика біда — як із діагнозом «сумашествіє» пацієнтів не напасешся, то діагноз ідіотізм то велика рідкість у наш час, соціум «могучая вещь».
Лілія Шутяк
Оголосимо тендер, нє? Могла б, канєшна, і прімус почінять… так нєт, ребяткі, мнє порхать якось більше до душі:))
Олег Тудан
Ну если вас волнует исключительно вопрос питания, то и его можно решить. На самом деле профсоюз не имеет ничего общего с вашим вышеуказанным представлении о нем.
Максим Пансик
Реальність така, що будь-яке профспілкове формування так чи інакше набуде подоби такого собі «дому писателя». Дійсно потрібне те що єднає і визначає — журналіст чи… Що воно ідея, кодекс, перелік критеріїв, певні професійні дуелі… Але профспілка, потреба в ній є, але (читайте перше речення).
Володимир Антонюк
Думаю, що просто у народу спотворене уявлення про профспілки. мені одна занятно грамотна піні розповідала про профспілки — так то весела штука. І згідно з діючими в Україні законами на цю тему можна сильно порозважатись. Але це так, доречі
Михайло Шморгун
Очікуємо на «Чесній Бесіді» Романа Мареніна… Думаю, йому буде що сказати…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте