Трупи для історії...

На тлі тотального суму за Тетчер, зловив себе на думці, що відбілення «сірих» політиків є дуже важливою задачою "інформаційного суспільства в собі". Якщо раніше трупи муміфікували і для понту закатувами до царства мертвих усю прислугу (або потрошили і виставляли на огляд у мовзолеях...) то тепер персону значного політичного діяча «бальзамують» в Фейсбуці і прочому інтернеті. Особливий цинізм та суперпрогресивне покращення головного мозку викликає захоплення злодіями і бандитами у «молодих та прогресивних» «користувачів», які не важають за потрібне знати про свіжий труп більше за набір пропагандистських кліше та вирваних з контексту того часу цитат.

Оцифровка Тетчер пройшла успішно. Ворог став другом, а то й прикладом для наслідування). Швидкий біг часу не залишає вільної хвилини на осмислення навіть факту, не те що персони… тому труп Тетчер та його оплакування набагато важливіше за її дії та рефлексії над ними…

15 коментарів

Сергій Воронцов
Міша, чим менше пишете про вибори чернівецького мера, тим живіше і дотепніше виходить)))
Михайло Шморгун
Вибори в житті не головне)
Максим Пансик
Використавши твої ж слова, скажу:«Кожну людину жаль.» Жаль Маргарет як людину, як чиюсь близьку і рідну людину, як людину, що залишила слід в історії, як людину-хіміка, навіть як людину-політика жаль. Попри те що є багацько люду, який радіє що «стара с.ка здохла» є ті хто був за неї, ті кому при ній жилося добре… По-моєму таке чекає майже кожного визначного політика.
Михайло Шморгун
Кожну людину жаль сказав не я, а Лукіч(коли його спитали про смерть Лєтова)…
Олег Герман
«Залізна леді» дожила до глибокої старості і за життя не знайшлося нікого, хто б розстріляв її за вчинені злодіяння, як це сталося з багатьма «визначними політиками». Може, це має якесь значення хоча б для тих, хто хоче засвітитися, обливши її останки брудом… Тетчер можна осуджувати, можна вихваляти, але єдине, з чим не може посперечатися здоровий глузд, це те, що вона заслужила ПОВАГУ. Вона не жила заради «лайків», а зараз їй тим більше без різниці, що про неї напишуть окремі вкурсівці, які як не ділом, то хоч словом, але доведуть своє «фе» і далі продовжуватимуть суперечки заради суперечок.
Михайло Шморгун
Сильно, емоційно, але не аргументовано. Субєктивом на субєктив таксказать…
Святослав Вишинський
Складається сумнівне враження, що багато «вкурсівців» були надто обізнані про життя і діяння Маргарет Тетчер до моменту її смерті — і відтак до медіа-буму з цього приводу. Рєбята, половина з вас два слова про неї би не зліпила ще тиждень тому, «енциклопедисти» ви «вікіпедичні».
Олег Герман
«Сильно, емоційно, але не аргументовано...» (с)
Кактатак
Адам Чесноков
Вважаю, що померлих вивчати потрібно. Хірурги, астрологи, історики, політологи, психологи і такі подібні мають вивчати померлих для того, щоб розуміти живих.
Максим Пансик
про патологоанатомів не забувайте!
Светлана Исаченко
Михайле! І тут про трупи! Бігом до психолога (сподіваюсь, до психотерапевта тобі ще зарано й усе пройде на ранніх стадіях)!
Михайло Шморгун
У мене є декілька знайомих психологів, але вони блогери… не знаю чи поможуть!
Светлана Исаченко
Головне, щоб твої знайомі психологи не були журналістами. Бо тоді точно — самозванці. З обох боків одразу. Щодо блогерства (я правильно зрозуміла?), то кожна розумна людина має мати блог. Бути блогером — це рівень!
Сергій Куриляк
https://www.youtube.com/watch?v=WqJVuD7tZ24
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте