Горук пішов. Нехай тепер опозиція діє!

Читаючи той потік бруду, який вилився на бувшого очільника чернівецької «Свободи» Назара Горука, я дуже радію. І не те щоб я був противником Горука (скоріше навпаки), просто тепер у очільників місцевої опозиції не буде відмазок про «внутрішніх ворогів», які б заважали опозиції «розірвати владу на катрани».

Горук був чи не єдиним прихильником внутрішньої дискусії в «об'єднаній опозиції», не давав змоги фронтовикам зачистити опозиційне поле. Тепер, коли останні «живі» представники «Батьківщини» розчинились під впливом партійної верхівки клану Яценюка, коли реальний лідер регіональної «Свободи» Горук був змушений покласти партквиток на стіл, єдиною непідконтрольною «Фронту змін» опозиційною силою в області залишається «Удар» Віталія Кличка. (Тепер саме їм варто очікувати тонни інформаційного бруду в свою сторону...).

Проте головне не це. Головне — тепер фронтовики не мають відмазок для своїх поразок. Тепер вони мають чистий фронт для боротьби з владою. Нехай тепер діють…

5 коментарів

Святослав Вишинський
«Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об'єднання „Свобода“ здивована масштабною і скоординованою інформаційною кампанією, яка супроводжувала рядову подію внутрішньопартійного життя – вихід з партії колишнього керівника Чернівецької міської організації ВО „Свобода“ Назара Горука. <...> Тим більше, що понад рік часу Назар Горук не брав практичної участі в житті партії, а тому вести мову про якесь неординарне значення вказаної події на партійну структуру та діяльність ВО „Свобода“ не маємо підстав.

Також мусимо зазначити, що Назар Горук протягом тривалого часу неодноразово порушував Дисциплінарний статут ВО „Свобода“, тому на порядку денному стояло питання притягнення його до дисциплінарної відповідальності аж до виключення з партії. Виходячи з цього, зважаючи на важкий психічно-емоційний стан Назара Горука і його постійні скарги на здоров'я, ще 30 березня 2013 року керівництво партії задовольнило його особисте прохання та ухвалило рішення про усунення Назара Горука з посади голови Чернівецької міської організації ВО „Свобода“ та рекомендувало йому уникати публічних виступів до повного одужання.

На жаль, як виявилося, саме партійні посади та особисті амбіції, а не спільна боротьба за наші світоглядові цінності і втілення Програми захисту українців, були головними цілями нашого екс-однопартійця».

(Прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода», 27 квітня 2013)
Святослав Вишинський
P.S. Реакцію Чернівецької «Свободи» важко назвати коректною — враховуючи відсутність прямої критики на адресу партії в тексті заяви Назара Горука.
Олексій Пономаренко
Я б назвав цю заяву черговим «пшиком» від опозиції. Найбільше здивувало навіть не те, що вони в догонку кидають ніж у спину своєму вчорашньому побратиму, тут рівень показали свій, а те, що вихід з партії людини, яку тільки й знають більшість чернівчан, вони назвали рядовою подією. Чи багато чернівчан назве призвища чернівецьких свободівців? Дуже сумніваюсь. Я ніколи не підтримував Горука і його партію, і розумів всю безсперспективність їх злиття в ОО. Розумів і те що Свободу рано чи піздно порвуть внутрішні протиріччя, бо влада і бабки то є сильна штука, і ось прогноз схоже починає збуватись.
Михайло Шморгун
Менше з тим. Це прецендент, всеукраїнського маштабу і це є надобре нам всім )))
Ярослав Гранітний
Коротка память Рівненського нардепа
Всі ми чудово пам’ятаємо які добрі і хороші кандидати в депутати напередодні виборів. І без різниці які вибори йдуть місцеві, президентські чи парламентські. Кожного разу кандидати в депутати обіцяють своїм обранцям золоті гори, і кожного разу обманюють. Наш народ вже звик до цього і навіть не звертає уваги на подібні речі.
В нашому випадку я пропоную розглянути кандидатуру нашого нардепа від Рівного, Олега Осуховського. Красень хлопець і великий борець за правду та справедливість. А чи такий він правдивий і справедливий до свого оточення? Адже як він вчиняє з своїм оточенням так він вчинить і з нами (тими хто його вибирав) всіма. Перш за все поставлю читачів до відома що даний персонаж вельми не любить тих людей що приносять йому погані вісті. Тобто про реальний стан речей в присутності цього пана треба забути. Хочеш щось сказати? Говори, тільки добре. А ні, то пам'ять про тебе розвіють по вітру. І ніяк Ми (команда)не могли зрозуміти принципів роботи цього чоловічка. Бо всі знають, що робота (будь яка) це історія злетів і падінь, а якщо падіння виключати з поля зору, то втрачається відчуття реальності і адекватності. Отож бо й не дивно що через певний час почались негаразди і певна група людей вирішила покинути Рівненську «Свободу». Заявивши що більше не можуть знаходитись в організації яку створювали. Але дивне не це, дивує коментар того самого Олега Осуховського який як ми пам’ятаємо, великий борець за правду та справедливість. Ось він: Частина присутніх за столом — взагалі не є членами партії, а інша частина вступила декілька років тому до лав ВО «Свобода», але ніколи не була активними членами і ми їх майже не бачили.
Отож розпочнемо знайомство з тими людьми яких Олег Осуховський начебто не знає. Почнемо з права на ліво.
1. Кравчук Опанас Петрович, всі люди які прийшли в партію з 2010 року пам’ятають жвавого хлопчину якого Олег Осуховський в далекому 2010 виставив кандидатом в депутати Гощанської районної ради.
2. Назар Коротчук, ніхто не зможе сказати що Назар був неактивним. Цей молодий хлопець був майже на кожній акції з часу вступу в організацію в 2012 році. Нагороджуючи Назара почесною грамотою Олег Осуховський казав: це той чоловік який не давав відбуватись махінаціям на виборах.
3. Іван Гетьман, активіст, учасник подій під народним домом. Він не боявся їхати на всі акції які проводила «Свобода»вступив до партії разом з Назаром Коротчуком в 2012 р.
4. Валентина Поліщук, правди ніде діти вона не є член партії, в 2011 при подачі документів Олексій Бучинський відмовив їй і не прийняв документів. Підставою для відмови було, цитую: В нас в організації і так багато дівчат. Валентина допомагала нам з розсилкою і перс-конференцією як такою. На даний момент прес -секретар Рівненської міської організації УНА.
5. Оксана Донець, один з найцікавіших персонажів нашої команди. На місцевих виборах 2010 року була розпорядником фонду обласної організації і кандидатом в депутати до обласної ради від Корецького району. Цікаво як розпорядник фонду і кандидат могла бути неактивною, або як її не пам’ятає Олег Осуховський? Не пам’ятати людину яка його зробила його депутатом обл. ради?
6. Ярослав Гранітний, член партії з 2008 року, кількість в яких брав я участь ніколи не рахував, майже на всіх був, наведу тільки деякі «харківські угоди», «9 травня Львів». Перший заступник керівника міського виборчого штабу на президентських виборах 2009р. Керівник Рокитнівського районного виборчого штабу в 2010 році. Кандидат в Рокитнівську районну раду 2010р. Голова служби логістики РОО «Свобода» до 2011 року. Невже й мене Олег Осуховський не пам’ятає, або я відношусь до неактивних? )))
7. Максим Разкевич, також цікавий персонаж якого не пам’ятає Олег Осуховський. Прийшов Максим в Свободу орієнтовно в 2009-2010 році. Активно проявив себе в молодіжному середовищі, і вже на місцевих виборах в 2010 році поїхав в Березнівський район як керівник виборчого штабу. В Березному коли бюджет організації не витримав виборчого навантаження Максим вийняв власні гроші з кишені які збирав для продовження навчання в РДГУ, вклав їх в вибори і продовжив виборчу агітацію (на той час то було нормальне явище в «Свободі»). Осуховський клятвено обіцяв повернути витрачені кошти Максиму, але про свою обіцянку забув як і про Максима взагалі.
Отож шановні читачі робимо висновок про нашого нардепа, його ставлення до людей які колись були його командою. Зараз він не пам’ятає людей які робили йому результат на місцевих виборах, як і не згадає в Верховній Раді і нас всіх. Людей які раніше вкладали власні кошти в організацію він звинувачує в продажності партії регіонів. Прислали приблуду Осуховського в 2010 році, став він депутатом спочатку в обласній раді, а потім і у верховній. Змахнув крилами і тепер гадить зверху на людей які його піднімали…

Ярослав Гранітний

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте