Кому вигідний напад на Горука?

Перші думки з цього питання виникають на автоматі — мовляв свободівці побили свого і т.д… Але це виглядає правдоподібно лише для тих, хто не знає внутрішньої кухні в «Свободі». Назар багато чого зробив для них і окрім ідеологічних претензій, націоналісти проти нього нічого не мають.

Натомість, Горук першим відкрито виступив проти «фронтовиків», яким відкрито заявляв свою позицію. Він сказав, що місто реально об'єднані опозиціонери віддали структурам Яценюка (розкрив «таємницю полішинеля»...). Така правда визвала шквал бруду і критики в ЗМІ на його адресу і цілком могла завершитися фізичним нападом на Назара.

Іще однією зацікавленою у фізичному видаленні Горука з місцевої політики силою є провладні («смотрящі») сили. Вони прекрасно розуміють, що Назар, після одужання буде боротися до кінця з своїми кривдниками. А це, автоматино, черговий виток скандалів всередині опозиції. Це провладним силам вигідно, бо відключає увагу від упадку, яке вони називають «покращєнням»...

Я особисто Назара знаю і бажаю йому швидкого одужання. Це головне. Ще я без надії, але сподіваюсь на правоохоронні органи, які мають знайти цих покидьків. Поки цього не зроблено — для нас усіх є поле для роздумів…

15 коментарів

Святослав Вишинський
Характерно, що деякі чернівецькі Інтернет-ЗМІ одразу побачили в події питання "іміджу", а не злочин — загалом, майже ті самі, котрі вбачали в діях інших політиків героїчні «штурми» і «захоплення» кількома тижнями раніше. Зайти в мерію чи ОДА — значить «узяти її штурмом» і «захопити», а отримати черепно-мозкову травму — значить здійснити «перформенс» чи щось подібне.
Михайло Шморгун
Я також можу сказати, що Бурбака і Мунтяна, і Каспрука не будуть підстерігати по підворіттям. Вони вигідні владі. Лагідна опозиція — здатна на компроміси з совістю.
Про журналістів — ноу комент. Журналістика уже померла (як хтось казав...).
Татьяна Таран
Вибіркове правоСУДДЯ у дії. «Добре» видно тим, кому в очі газом не пшикали.
Вірогідно, Назар Горук на правильному шляху.
Святослав Вишинський
«Василь Стрілецький, черговий лікар травмпункту ЛШМД: „Велика, глибока рана на голові зліва і відкритий перелом середньої фаланги, <...> шкіра лопнула через перелом“.» («У Чернівцях жорстоко побили депутата-свободівця», «5 канал», 29 серпня 2013)
Татьяна Таран
Наше загальноукраїнське паблісіті, мабуть, хоче аби виглядало як у «Wag the dog», а виходить дешева провокація про провокацію.
Здорові зрозуміють, що ТАК за "імідж" можуть платити лише клоуни.

Михайло Шморгун
Я з ним щойно говорив по телефону… Думаю все добре з ним буде. Але особливо тішить кількість проплачених коментаторів, що «сумніваються»… Блін, такого «піару» нікому не побажаєш.
Сергій Янушевський
Сумно та водночас соромно, що в Чернівцях почали задіювати такі методи політичного протистояння, як побиття людини…
Максим Пансик
Сумне запитання — що далі? Вибух, підпал, вбивство, каліцтво, згвалтування, кіднепінг… кривавих методів море. А центральна ідея зовсім не нова — «Нєт чєловєка — нет проблєми».
Іосеб Віссаріонович Джугашвілі, Сталін.
Святослав Вишинський
При всіх непростих стосунках між Назаром Горуком та політичними силами з Об'єднаної опозиції — важко повірити, що замовниками нападу могли бути його колишні колеги. Їм це просто непотрібно і, якщо висловлюватись цинічно — «невигідно». Попри всі негативні емоції, пов'язані з інцидентом, політик має це розуміти.
Михайло Шморгун
я не зовсім з Тобою згоден. Мотиви є. Він знаходиться на їх електоральному полі… Останній суперник так-сказать жертва внутрівидової боротьби…
Крім того хай міліція знайде виконавців…
А тим часом, я зізванювався з Назаром. Йому погіршало. Скоріше за все — його госпіталізують…
Святослав Вишинський
Побиття у випадку Назара не залякування і не пересторога — а навпаки стимул до роботи, і замовники нападу це би мали усвідомлювати. Як видно, усувати з електорального поля його все ж не планували, так як обрали відносно «м'який» метод спілкування (могло бути гірше) — проте, цілком вірогідно, мали намір спровокувати його на якісь дії та висловлювання. Однак це тільки гіпотези, тоді як реальність зазвичай не така логічна, як ми її уявляємо.
Святослав Вишинський
У тому, що говорив Назар Горук на останній прес-конференції 1 липня є цікаві слова:

«Якщо будуть відбуватися вибори мера міста Чернівці, я обов'язково прийму в них участь. Мало того, я не тільки прийму в них участь — я буду робити все, щоби перемогти і показати справді якісну політику. І тому я даю можливість до вересня-місяця нібито моїм так званим „опонентам“ і нібито „друзям“, щоб вони покопалися, пошукали різного роду компромат і почали на мене лити чергову порцію бруду, як вони це робили після мого виходу».


Горук йде на мера | Чернівці | ВКадрі — відео каталог
Віктор Довганич
Основний посил тут.

Після нападу потерпілий спровадив родину у безпечне місце та розмірковує над тим, щоби просити міліціонерів про особисту охорону. Водночас, вирішив забрати свою заяву про припинення депутатських повноважень.

Людмила Григорчук, Ярослав Левицький, Чернівці, 5 канал
Михайло Шморгун
Основний посил — нанесли двоє покидьків. Саме побиття є «посилом». Дуже дивно, що його не зрозуміли ні опозиціонери, ні громадські діячі, ні журналісти.
До речі, хто сумнівається в жорстокому побитті — можуть заїхати до Горука на фастівську… Особливо варто поїхати туди журналістам, які написали про «піар»…
Святослав Вишинський
Зі свого боку приєднуюсь до рекомендації Михайла. Якщо журналісти звикли завжди перевіряти факти, то мають змогу це зробити самостійно. Відвідати постраждалого і повторно взяти коментарі в лікарів.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте