Євромайдан, як перехід до мережевого суспільства

Я розумію, що осмислювати теперешні події зарано, але все ж...

На мою скромну думку — євромайдан це революція горизонтальної (мережевої) парадигми побудови суспільства проти існуючої вертикальної (або патріархальної чи може ще якось назвем її згодом). Вертикальна система неефективна через високу залежність від конкретних людей, що не завжди професійно є відповідними своїм статусам. У мережевому суспільстві соціальні ліфти працюють з блискавичною швидкістю і оновлення структури відбувається незалежно від бажання однієї чи декількох людей.

Євромайдан — це процес, а не технологія. Він має свій початок і свій кінець. При цьому і влада, і опозиція виглядають безглуздо намагаючись ввести вертикальне управління горизонтальним процесом… З цієї позиції — отримає владу в країні той, хто буде найменш залежним від комплексів патріархального суспільства і побачить очевидне — євромайдан, це частина процесу формування нової суспільної парадигми, а не політична технологія.

1 коментар

Святослав Вишинський
По суті, як війна, так і революція завжди відкривають соціальні ліфти, підносячи як героїчний, так і злочинний тип людини на поверхню суспільних процесів.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте