Ворог № 1

Найстрашніший ворог ховається там, де менш за все очікуєш його зустріти. Він знаходиться в голові кожного з нас і примушує робити кроки, за наслідками яких приходить сором перед «собою справжнім». Ворог №1 – це «совкова» і рабська українська ментальність, яка щомиті говорить Тобі: обманюй, давай хабарі, мочи здібнішого за тебе, роби все тільки для себе, не думай за інших...

Така логіка привела до поразки «помаранчеву революцію» та відкрила шлях до влади Януковичу разом з його дрімучими «совками» та відморозками. Вони прийшли не через те, що є кращими та найдостойнішими в країні людьми, а за допомогою вмілого використання людських слабкостей. «Совок в голові» заставляє людину брати 100 грн. за голос, він заставляє «алчних» опозиціонерів виставляти в ЗМІ студентів запроданцями, підставляти їх та закривати очі на щоденний «безпрєдєл», який називається наше реальне життя.

Євромайдан дав змогу подихати свободою всім хто цього забажав. Той хто там був, уже не так швидко стане рабом свого сірого життя. Після ковтка свободи Ти перестаєш беззаперечно слухати свого внутрішнього Ворога №1. Ти чітко починаєш розуміти, що не бажаєш жити в країні тотальної брехні і подвійної моралі. Державі, якою правлять старі пердуни та скоробагатьки, які через бутафорські партії змінюють один одного та «грають» всіх українців.

Перемогти Ворога №1 можна через донесення своєї внутрішньої свободи і активної роботою серед «своїх». «Свої» — це інші студенти, захист спільних інтересів яких є напрямком подальшої боротьби студентського Євромайдану. Щоб не одна сволочь потім не могла сказати, що головна задача студента це – вчитися. Його задача – бути вільною людиною. Бо головна наука в житті — перемогти «совка в собі». Крапка.

11 коментарів

Олексій Пономаренко
Тут до совково-української ментальності я б додав ще й буковинську під соусом «коби не гірше», вона також є певною складовою «ворога №1».
Михайло Шморгун
Буковинська ментальність… До речі я для себе її не можу повністю сформулювати…
Поможеш Олексій? Що таке «буковинська ментальність»?
Олексій Пономаренко
Ну я також не корінний буковинець) Але все ж давно живу. Ми суттєво відрізняємось від усіх західних областей за рахунок багатонаціонального складу. Тому суміш ментальності румунів, молдаван, гуцулів, євреїв, українців і росіян і є буковинською ментальністю, від кожного народу є щось своє.
Сергій Янушевський
Михайле, а її повністю і не сформулюєш, кожен може сміливо додавати по реченню.
Михайло Шморгун
Тіпа, як студентський гуртожиток під час першого поселення чи на як 4 курсі?
Олексій Пономаренко
Ну я в гуртожитку МВС жив, там все трохи інакше. У кого смажена картопля той і президент сьогодні, у кого солені огірки чи помідори, той прем"єр, усі інші їли мівіну і голосували за них, щоб потім їсти картоплю з помідорами.
Віктор Довганич
це ти під впливом нащої дискусії з Каспруком? Толково написано! Пояснив, як і обіцяв. Але вони не зрозуміють.
Михайло Шморгун
Ні це мене студєнти попросили написати для них на півсторінки текст для їх газети…
Дискусія з Каспруком не вразила. Якщо він самий розумний із них, то їм гаплик…
Олексій Пономаренко
Гггг))) Моя мама так само сказала))) Зараз в гості приїхала на свята. Спитала, що я там читаю, кажу дискусію лідера нашої чернівецької опозиції, їй стало цікаво також почитати, бо знала його батька як порядну і розумну людину, висновок був такий точно як і у тебе)))
Михайло Шморгун
Знаєш, я відійшов від консультування наших «політиків». І остання порада, яку я дав — «мовчіть тихо і буде Вам харашо». Каспрук може і нормальний чоловік, але свідомо взяв квиток на айсберг, який стикнеться з Титаніком. Не жалко ні айсберг, ні Титанік…
Адам Чесноков
Ну що можна сказати? Гарно написано, гарні слова, але … Але, на мій погляд, реальність є трохи іншою. Погоджуюся, що відповідальність лежить на кожному з нас. В одній книжці з астрології читав, що лідер є віддзеркаленням групи, якою він керує. Народ обирає такого правителя, на якого заслуговує. Лідер, який керує народом, пов'язаний з колективним несвідомим народу. Читав, що не слід відповідальність за злочини перекладати лише на Гітлера, Сталіна, Леніна і їхнє оточення. Народ, який привів таких тиранів до влади, також винний у злочинах. У характері правителів часто віддзеркалюються психологічні комплекси маси людей. Так Адольф Гітлер був дуже популярний, бо сфокусував на собі і зумів вдало використати підсвідомі комплекси неповноцінності німців, які програли у Перші світові війні і були принижені. Сталін – це той самий цар проти якого боролися прості люди. Ющенко символізує мрії українців про спасителя чи царя, який все вирішить, тут також великий залишило слід у психіці українців радянське минуле. Так само Янукович, Кличко та ін. політики є віддзеркаленням нас самих. У моєму житті були випадки коли і давав хабарі, і працював кілька років на одні фірмі нелегально. Думаю, що такі люди в наші державі майже всі. Так легше жити. ЯНУКОВИЧ – ЦЕ Я!
А про «ворога №1» скажу таке: мій досвід підказує, що людина яка чесна, порядна, старається жити за Божими заповідями, яка бореться за спільне краще майбутнє людей, має більше шансів стати у цьому світі для себе ворогом, ніж людина, яка дбає лише про себе, є хамом, краде, бреше, дає хабарі, бере «бомбони». Ось погляньте в історію, згадайте всіх героїв, які боролися за Україну? Де вони є? У них все життя пішло шкереберть. А подивіться на людей, які думають про себе – вони жиють краще.
Не думаю, що менталітет народу так легко змінити – для цього потрібно багато часу. Не слід надіятися, що за кілька років всі стануть чесні і порядні. І майдан тут мало що дасть, бо після 2004 року люди не стали значно чесніші і порядніші.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте