Ціна зради...



Вчора був цікавий день. Батьківщина і Фронт Змін зрадили буковинців.

Ще вечером стали відомі подробиці. Після захоплення ОДА губернатор Папієв почав нервувати. Опозиціонери та група журналістів і митців, яких я щиро поважаю, почали свої револіційні будні в будові ОДА. Їм було тяжко, але ще тяжче було представникам влади.

Пройшло небагато часу. Влада оговталась. Була створена неформальна група «рішал», які мали звільнити будинок з левами для Папієва без штурму. Зі сторони влади переговори вели Унгурян і Харабара (навіть не Папієв, а «мєлкій чин»). Зі сторони опозиції — люди Бурбака (фронтовики і батьківщинівці). Переговори були недовгими… і опозиціонери «перемогли» — отримали символічну посаду заступника голови облради для Мунтяна чи Салагора. Те, що по-ходу, трахнули всіх «сліпо віруючих» та зрадили чернівецький майдан — це не так важливо для них. От Вам і відповідь на питання, чому я не приймав участь у буковинському майдані, вибираючи Київ...

Вчора був ще один цікавий момент. Коли в Народній раді озвучили рішення про здачу ОДА, проти стали лідер «Свободи» Мельничук, Руслан Мельник, Михайло Павлюк. Звичайно ж їх одразу охрестили «зрадниками»...

От так. Виконуючі вказівки Бурбака Салагор, Мунтян, Курко — герої, а Мельничук, Мельник і Павлюк зрадники...

Ціна їх зради — власні переконання…

17 коментарів

Михайло Шморгун
От що написав активіст Ігор Луценко у себе в блозі на УП:

Поведінка деяких опозиціонерів київському питанні вкрай мене засмучує. Як ми довідалися з новин, представники однієї з опозиційних партій та партії регіонів домовилися про щось. Результатом цієї домовленості стало те, що, наскільки я розумію, ця партія не перешкоджала регіоналам затвердити бюджет міста нелегітимним складом Київради і відмовилася від формування Народної ради у Києві (!). Також опозиціонерами (ким саме, з новин незрозуміло) було внесено якісь пропозиції щодо бюджету (які саме – невідомо), які регіонали обіцяли врахувати (чи врахували, теж неясно).

Нагадаю, реєстрова опозиція вела переговори з «очільником» КМДА – органу, котрий зараз безпосередньо причетний до терору, що продовжує відбуватися на вулицях Києва. Попередній очільник через надані йому владою повноваження ініціював та, за офіційною версією, безпосередньо керував побиттям студентів 30 листопада.

Визнавати нинішнього ставленика партії регіонів легітимним представником влади, йти з ним на домовленості – величезна помилка. Це конфліктує з позицією Майдану, який проголосив курс на створення своїх, легітимних структур – Народної ради, загонів самооборони. Чудесна ініціатива львівських підприємців – не сплачувати податки, котрі йдуть на утримання центральних органів влади – могла б бути розвинена на київських теренах, місцеві підприємці могли б напряму оплачувати видатки міста, оминаючи посередників у вигляді податкової, КМДА тощо.

Натомість ми маємо домовленості, котрі, схоже, здійснено у кулуарний спосіб та без мандату від киян. Киянам потрібне реальне самоврядування, а не Макеенко, котрий милостиво відновлює районні ради з майже нульовими повноваженнями. Нам потрібно зараз захищати киян від бандитів, котрі палять їхні машини, а не плодити карликові органи влади.

На жаль, ми таке ставлення до Києва вже не раз бачили.

Робимо висновки і готуємося до подальшої боротьби.
Останній раз відредаговано
Сергій Воронцов
Мунтян, Курко, Салагор — солдати партії. А Горук, Павлюк — нині вільні художники. тому вони можуть дозволити собі «вольності», це люди без партії, самі по собі.. Мельничук — поганий солдат партії. Тому що дозволяє собі сумніви. Зраджував не Мунтян, ти що не бачиш, що всюди звільнили ОДА. Це вказівка була. Домовленість відбувалася наверху. Люди її виконують. Тут радше не в емоції треба вдаватися, а в системне мислення.
Святослав Вишинський
Тим не менше, 31 січня, після ухвалення закону про амністію, Івана Мунтяна ніхто не тягнув за язик ставити під сумнів його виконання: «Люди готові сидіти до кінця — до того часу, поки влада не перейде у руки народу. Вони вимагають від нас бути у цьому приміщенні до перемоги!» Виходить, тепер треба пояснювати, чому не дослухались до людей — або чому ці міфічні «люди» так швидко і так легко змінили настрої.
Михайло Шморгун
Системне мислення підказує, що я не люблю солдатів партії…
Сергій Воронцов
Слава Богу))) Есть совершенно другие достойные любви объекты, в основном беспартийные)
А про партии. По моим наблюдениям, не солдаты в большинстве из партии вылетают, так как-то устроено. Нет, только системное мышление.
Святослав Вишинський
«На даний момент ми маємо інформацію Народної ради в Києві, що на передачу адмінбудівель Народна рада України жодних рекомендацій місцевим радам не давала». (В.о. голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук, 7 лютого 2014)
Святослав Вишинський
Роман Ванзуряк (УДАР): «Такі дії окремих людей варто розцінювати як зраду, зливання Майдану. І найголовніше те, що при тих кулуарних домовленостях ніхто не згадав про найголовніше – а як бути із тими, проти кого відкрили кримінальні справи». («Громадські та політичні діячі Буковини вирішили вимагати відставки губернатора Папієва і добитись звільнення заручників», «BukNews», 09.02.2014)
коментар було видалено
Святослав Вишинський
«У Народному домі зібралися поговорити нібито політики, які хочуть впливати на щось. Оголосили себе опозицією. І прийняли до себе Бешлея (той, що писав донос на студентів), Білогорка, Осачука (радника Михайлішина) і двох Унгурянів: Валерія з прес-служби регіонала голови облради Гайнічеру та Олега агресивного регіонала, радника Папієва. Сидить Малярчук, Глібка, Мельничук з ВО „Свобода“, Івашин та ін. і слухають, що ті їм говорять про покращення. Вони слухають, махають головами і… засуджують Бурбака. А на себе у дзеркало подивилися?» («Час», «Контра на Буковині», 8 лютого 2014)

Святослав Вишинський
"«Свобода» зняла з себе відповідальність за рішення про знесення барикад під ОДА. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в.о.голови ЧОО «Свобода» Віталій Мельничук. Він зняв з себе відповідальність за це рішення, переклавши його на партію ВО «Батьківщина». Водночас знесенню барикад активісти «Свободи» не перешкоджали. Виголошена п. В.Мельниуком заява викликала питання у журналіста Петра Кобевка: «Ви можете пояснити, що ви тепер заявили. Ви розколюєте опозицію?»" («BukNews», 7 лютого 2014)


«Свобода» зняла з себе відповідальність за рішення про знесення барикад під ОДА | Чернівці | ВКадрі — відео каталог
Святослав Вишинський
Коментар депутата Чернівецької обласної ради Назара Горука: «Це повний провал Народної ради і опозиції в цілому».


Виступ позафракційного депутата Назара Горука на сесії облради | Чернівці | ВКадрі — відео каталог
Михайло Шморгун
Згадав один цікавий момент. Домнул Мунтян вів засідання народної ради після сесії облради. Закликали людей… типу пояснити перемогу… Люди у «перемогу » не повірили. Але зхавали…
Менше з тим. Попросила слова Марина Тим., буковинська співачка. Вона попросила домнула Мунтяна не ображати старшу жінку, яка виступала і нагадала, як цей самий домнул побив (ПОБИВ) охоронця -добровольця в ОДА (про що ЗМІ скромно промовчали)…
Мунтян назвав Марину Тим. провокаторкою. Видав гору бруду і взагалі стало зрозуміло, що головний опозиціонер з Батьківщини є малограмотним дибілом, який у погоні за посадою втрачає той мінімум розуму, який по «остаточному принципу» залишила йому матінка природа.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Коли мав місце цей інцидент із побиттям охоронця і що його спровокувало? Здається, жоден ЗМІ про нього не повідомляв.
Михайло Шморгун
Не буду вдаватися в деталі.
Це було. Кому треба — дізнається…
Віктор Довганич
Папієв домнулу доплачує.
Святослав Вишинський
Скільки і в якій валюті?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте