Які першочергові кроки потрібні у мережевій війні за Крим?

Даний конфлікт — мережева війна. Це новий вид війни, в якій сила противників рівно пропорційна можливостей локалізовувати джерела конфліктів.

Не дивно, що сучасні політики не готові до адекватних дій. Сам факт вторгнення ввів їх в ступор. Головне — вони НЕ ЗНАЮТЬ як реагувати на мережеву війну!

Мій друг — 14 річний Саньок знає. Він геймер. По 8 годин в день він грає в World of Warcraft, Ворген… Його рецепт (переводячи на людську мову) наступний.

1 — максимально перекрити кордон з Росією (упор на недопущення підтримки інтервенції з другого фронту)
2 — організувати підпільну мережу в Криму для підривної роботи для виведення з ладу мереж окупантів (аеродроми, порти)
3 — утруднити комунікацію противника (перекриття каналів пропаганди, валити їх сайти, валити кримські пропагандистські сайти, видавати газети з ІНШОЮ точкою зору, підтримка незалежних каналів комунікації)
4 — знівелювати «Море». (їх сила — чисте Чорне море. Як тільки там введеться інша сила — нарощування присутності в Криму ослабиться, що дасть шанс для успішної наземної кампанії. Якщо щось просити у Заходу — то саме допомогу на «Морі»)
5 — Мобілізація «материка» на підтримку «берега». (У кожного з вас є друг колега чи знайомий в Криму. У Ваших силах сказати йому правду. Утримати від імпульсивних дій. Накінець — просто підтримати.)
6 — Жорстко придушити всі прояви сепаратизму поза Кримом. (Мережі діють за вірусним принципом. Тенденція успіху сепаратизму може бути «заразною». Проте чіткий сигнал — посадка декількох особливо буйних, організаторів загасить ентузіазм маргіналів і сепаратистів)

Ситуація, ще може нормалізуватися. Владі треба вийти зі ступору. А ми їм маємо у цьому допомогти…

11 коментарів

Віктор Довганич
Про це все говорив Іларіонов на Громадському.
Михайло Шморгун
Я раніше написав )
Хоча, яка різниця… Це не головне зараз.
Віктор Довганич
Я знаю, що раніше. Це і мав на увазі, що ти правидьно все говориш.
Святослав Вишинський
Історична логіка.

Святослав Вишинський
Фрагменти мережевої агітації:



Погляд з Заходу:





Погляд на російські ЗМІ:







Історичні аналогії:

Святослав Вишинський
Активність ботів у соціальній мережі «ВКонтакте»:

Святослав Вишинський
НАТОфобія у весняному загостренні:

Галина Дичковська
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
«Екс-радник Путіна, який в деталях попереджав про плани Путіна розпочати інтервенцію в Україну, дає нові поради, як відбити агресора

1. Двое суток назад в серии интервью и в этом блоге были указаны немедленные меры по обороне Украины. Самая срочная из них – закрытие украинско-российской сухопутной, морской и воздушной границ – не была осуществлена. Результат – штурмы и захваты «путинскими туристами» ОГА в Харькове, Луганске, Донецке, Одессе. Граница по-прежнему не закрыта, а в Киеве по-прежнему обсуждают, стоит ли это делать. Видимо, ждут, когда «туристы» на танках и БТРах доедут до Киева.

2. Требования о публикации Заявления Главнокомандующего ВС Украины и командующего ПВО Украины о том, что все летательные аппараты, нарушающие воздушное пространство Украины и не следующие указаниям военных властей, будут сбиваться и об исполнении этого приказа не выполнены. Результат: российские военно-транспортные самолеты в Крыму, садящиеся каждые 15 минут, доставили туда уже 15 тыс. солдат.

3. Без приказа и необходимого усиления Керченская паромная переправа оказалась в руках российских войск. Теперь в Крым будут переправлены еще десятки тысяч военнослужащих.

4. Первое действие ВМС в условиях объявленной мобилизации – немедленный выход боевых кораблей в море. Это не было сделано. Теперь корабли украинских ВМС вероятно будут захвачены российскими войсками.

5. Двое суток назад ставилась задача о создании центра по борьбе с дезинформацией и контрпропаганде. Не выполнено.

6. Необходимы срочные действия по стабилизации обстановки в Харькове, Луганске, Донецке, Одессе. Если это не будет сделано в ближайшие часы, то провокации, развязанные путинскими «туристами», приведут к жертвам. Это даст Путину предлог для полномасштабного вторжения в Украину.

7. Юг и Юго-восток будут второстепенными направлениями. Главным направлением будет черниговское, по которому на Киев пойдут танки, подкрепленные воздушным десантом».
Святослав Вишинський
Давайте констатувати факти — владу в Україні захопили безпорадні.

ЗАПИТАННЯ РОЗГУБЛЕНОЇ ЛЮДИНИ

Ну добре, ми боїмося стріляти в окупантів у Криму. Можливо справді це такий тонкий задум — хай вони там все захоплять, бо якщо ми чинитемо опір то вони справді там все захоплять.

Але чому досі

— не висланий посол РФ та консули з обласних міст? Щоб світ не подумав, що ми є жертвою агресії?
— чому не конфісковані філії «Сбербанка Россії » та інших московських банків в Україні?
— чому не арештоване майно РФ?
— чому не прикриті московські пропагандистські телеканали?
— чому українське телебачення та преса не називають речі своїми іменами? Чому вони називають московських солдатів «самообороною», «невідомими людьми у формі», тощо?
— чому ганебна для нас ситуація в Криму подається ледь не як торжество українського духу?
— чому пораженці і пацифісти мають переважаючим вплив на громадську думку?

(Дмитро Корчинський, «Facebook», 7 березня 2014)

Окремо коментар колишнього радника Володимира Путіна Андрія Ілларіонова від 1 березня 2014 р. Станом на 10 березня не виконано взагалі нічого:


Наступление России (советник президента России Владимира Путина Андрей Илларионов) | Київ | ВКадрі — відео каталог
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте