Вибори 2014 в Чернівцях: мій прогноз...

Глянув я на остаточний список кандидатів на мера Чернівців. І от, що я Вам скажу...

  • Дорош Володимир (самовисуванець) — не вірю. Може, як людина і непоганий, але дуже навряд… не більше 3%.

  • Забродський Василь (самовисуванець) — при всьому моєму позитивному ставленні до авантюрної харизми Василя Івановича, наврядче він набере більше 8%. Без ТВА, без серйозної структури і без грубих грошей, під загрозою «жорсткої посадки» — Забродський має створити диво. А диво — це системна праця з бабушками. Поки диво не прогнозується.

  • Каспрук Олексій (Батьківщина) — ставленик клана Яценюків-Бурбаків. Фаворит, якого буде протягувати вся структура Батьківщини і САМ Микола Трохимович Федорук. Каспрук мені особисто не особливо симпатичний, але із тупорилої фзшної шобли він безперечно найбільш освічений і розумний. При цьому — його ділові якості не викликають особливого ентузіазму. Загалом — 25% — та межа, яку він може подолати.

  • Кишлярук В'ячеслав (Громадянська позиція) — не знаю.

  • Коломієць Олексій (УДАР) — ставленик партійної структури Удару. Міські партійці Удару «затерли» Оксану Продан. Це звичайно круто. Але сам Коломієць, навіть незважаючи на свою упертість і енергічність людина з «минулого часу». 7%.

  • Мельничук Віталій (Свобода) — Сам Мельничук людина бойова. Але трохи далекий від толєрантної і російськомовної частини міста. 4%.

  • Михайлішин Віталій (самовисуванець) — при вливанні значних ресурсів і мобілізації до 20%. Не люблять у нас регіоналів. Але за 3 роки секретарства — претензій до нього мало.

  • Олексюк Петро (самовисуванець) — сам би за нього голосував. Викликає повагу. Здається — людина однакової з нами групи крові. Буду своїх чернівецьких колєг за нього агітувати. За такого мера було б не соромно. 8%.

  • Ткачук Віталій (самовисуванець) — кандидат від Букньюса. 3%.

  • Цаплюк Руслан (самовисуванець) — 1%.

  • Інші кандидати (Горбатюк І., Карча Д., Попівчук В., Саєвський М., Стручкова Н., Шерстюк Р.) — менше одного процента.

Суб'єктивно.

3 коментарі

Святослав Вишинський
Станом на 2014 р. у Чернівцях усе ще переоцінюють вплив Миколи Федорука. Часи змінились.
Михайло Шморгун
Не погоджуюсь з Тобою Свят! Федорук фігура національного масштабу. Від того наскільки Федорук буде серйозно ставитися до цих виборів залежить чи стане Каспрук мером.
Але ось в чому біда. В чернівцях є два клани — Фірташа і Яценюків. Вони зосереджені на дерибан калинки. І яка різниця хто переможе — Каспрук чи Михайлішин. Конфлікт обранням мера не закінчиться… Від цього будуть страждати перш за все чернівчани.
Іще одне. Наявність на виборах Олексюка полегшує вибір чесним і освідченим людям. Він абсолютно незаплямований. Такого ще не було, щоб нормальна людина балотувалась. Всеж — майдан не минув безлідно…
Святослав Вишинський
Юрій Халавка (к.х.н., асистент кафедри неорганічної хімії ЧНУ) в мережі «Facebook»:

Чому я підтримую Олексюка

На виборах 2002 року до місцевих рад я познайомився з молодим спостерігачем — Петром. Пізніше, коли Петро прийшов до Пласту і нарешті навів порядок з нашою бухгалтерію, я зрозумів, що цьому хлопцю можна довіряти.

А потім був 2004 рік, якось так вийшло, що для нас революція розпочалася ще в вересні, коли Петро не побоявся вивести на Соборну площу двох ректорів – ЧНУ та БДМУ для того, щоб вони прилюдно перед кількома сотнями студентів дали відповіді на чимало запитань, які їх хвилювали. Далі вибори Президента – шалені 3 місяці, у яких Петро координуючи роботу з молоддю, волонтерами, спостерігачами зумів створити кілька мобільних груп, які в свою чергу охопили навчанням виборчого законодавства всі 100% членів дільничних комісій в Чернівцях.

Як виявилось це було лише початком. Одразу після того як стало зрозуміло, що результати виборів сфальсифіковано, Петро підняв студентів на страйк. Тоді в кризовий час, коли навіть народні депутати, ректори, керівники штабів не знали, що робити, він не побоявся взяти на себе відповідальність. І коли на студентський страйком міста комітет національного порятунку «навішав» всі проблеми чернівецького наметового містечка (яке в пікові часи налічувало 100 осіб) – він не відмовився від чорнової роботи і до останнього дня був на Центральній площі.

Після революції Петро працював в різних фінансових установах, створив з нуля відділення великого іноземного банку в Чернівцях, успішну кредитну спілку, яка зараз в умовах економічної кризи, забезпечує підприємців фінансовими ресурсами. Так чи інакше — основна риса Петра Олексюка, це те, що в критичні моменти він не боїться брати на себе відповідальність, що критично важливо для міського голови, а довіра до нього в мене виробилась за понад 10 років знайомства.
Останній раз відредаговано
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте