А мене піддержує Обама...

Європа знала Макіавеллі та Рішельє. Знала Меттерніха і Талейрана. Європа знала Фігаро Бомарше і професора Моріарті Конан Дойля. Росія знала дрібнішу фігуру – Остапа Бендера Ільфа і Петрова. Та ні Європа, ні Росія ще добре не знали і не знають Василя Філіпчука. За офіційною версією, у Києві він – дипломат і політичний експерт. На Буковині він – кандидат у народні депутати в окрузі №202 від партії «Громадянська позиція», євроінтегратор та інтелектуал. Та є ще версія неофіційна. 

Днями мєсна преса Буковини надрукувала передвиборчу агітацію Василя Філіпчука. На вигляд – банальна річ – його підтримали відомі в Україні люди, екс-представник України при ЄС Роман Шпек, екс-міністр Володимир Огризко, науковець Віра Нанівська, нардеп, заступник голови комітету парламенту з питань євроінтеграції Ірина Геращенко. Здавалося би, нічого дивного. Відомий дипломат, науковець і євроінтегратор. Тож і люди достойні зголосилися підтримати. Та вийшов конфуз. Ірина Геращенко, яка також є уповноваженим Президента України з урегулювання кризи на Сході, а також балотується за виборчим списком президентської політичної сили «Блок Петра Порошенка» до нового парламенту про те, що вона на Буковині підтримує кандидата Василя Філіпчука, не знала. І не чула, і це їй навіть не снилося. Принаймні, саме так стверджують мої джерела у партії БПП. \

Звичайно, реагувати на таке політичне махлювання та використання її імені у вузькокорисливих політичних цілях Василя Філіпчука Ірина Геращенко, навряд чи буде. Як і опускатися до рівня з’ясування стосунків зі столичним дипломатом-нині кандидатом, який подумав, що Буковина, то заїмка, де вранці подають розсіл із кислої капусти, а на обід — щі з лаптя. А от Василю Олександровичу після повернення до столиці таки доведеться поопускати позичені у Сірка очі при зустрічах із поважним політиком та жінкою. І, як то кажуть кляті москалі, «объясниться».

Втім, поки кандидат у народні депутати Василь Філіпчук перебуває на Буковині, а Києві втратив контроль за його чудасіями та будь який до них інтерес, він ще може побалувати непримхливу буковинську публіку різними виборчими шоу програмами. Наприклад, опублікувати за гроші у місцевих ЗМІ звернення на свою підтримку від Обами, Баррозу, ван Ромпея, Пан Гі Муна, Махмуда Абасса і Сі Цзіньпіна. Адже декого з них він бачив по телевізору, а декого навіть особисто. Вибори ж усе спишуть, а довірливі буковинські вуйки і цьоцьки не надто розбиратимуться, хто там Василя Олександровича підтримує – їм би курузи зібрати та опеньок насушити для Святої вечері.

Така думка...

2 коментарі

Святослав Вишинський
Можливо, Василь Філіпчук та Ірина Геращенко неправильно зрозуміли одне одного. Іноді таке трапляється.
Назар Горук
Хочеться вірити, що це всього лиш прикре непорозуміння.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте