Чому районні газети треба ліквідувати?

Історія з головою Сторожинецької РДА Бартошом мала б закінчитись. Його вибачення виглядало щирим, доводи аргументованими, а слова — правдивими. Але через день стало зрозуміло, що всі вибачення — розвод для лохів. Їх мета — щоб журналісти відчепилися від нього. Жодного слова правди. Докази? Ось вам.

Знаєте, щє існує такий анахронізм, як районні газети. Вони завжди захищають владу. Ну взагалі — завжди! Їх сервільна позиція була основою режиму Януковича і всіх інших режимів. Жодних змін з тих часів не відбулося. Тепер Сторожинецька районна газета «Рідний Край» переплюнула навіть самих себе часів пізнього Януковича.

Вони викатили на своїх шпальтах оце:







Для тих, хто не розібрався, уточню цікавинки.

1) Бартош сьогодні пообіцяв, що питань до Сторожинець Інфо немає, а на завтра — в районній газеті виходить епос, де сайт безпідставно звинувачується у всіх гріхах.
2) Стаття виходить без підписа. Тобто, ніби це розшифровка минулого відео. Редакція не дає змоги висловити думку іншій стороні. Там ніби є кусок з Чеботарем, але це не відповіді на закиди, не уточнення позиції другої сторони, а розшифровка другого відео.

Якщо просумувати — редакція районки працює у кращих традиціях агітпропу, але найголовніше — стає проти своїх колег місцевих журналістів, які подають інформацію незважаючи на позицію влади.

У мене логічне питання, нафіга нам взагалі ці районні газети, які свідомо перекручують факти в угоду чиновникам, з рук яких вони кормляться. Може саме ці люди не заслуговують називатися журналістами, а не представники сайту Сторожинець Інфо, які «наважилися» працювати без оглядки на владу? Може їх просто називати бойовий листок Бартоша? Думаю, якщо в один прекрасний день всі районки зникнуть — ніхто цього навіть не відчує…

1 коментар

Максим Пансик
Михайле, ти жорстокий і безжальний. А що робити бабцям і дідусям в селах. Для них «брехунець» і «районка» — це увесь зв'язок із зовнішнім світом. Якщо до сіл Сторожинця і інших рівнинних районів, добрались: телевізори, супутникове ТБ і всемогутній Інтернет, то для віддалених сіл Вижницького і Путильського районів… «районка» — єдина і незамінима королівна інформаційного простору.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте