Три причини чому не можна змінювати Конституцію 31 серпня

31 серпня Президент буде «протискати» зміни до Конституції. При всій моїй повазі до Порошенка і його вміння домовлятися з елітою, цього робити не можна! Люди не зрозуміють.

Отже, по порядку:

Причина перша – «Особливий статус». Про будь-які адміністративні зміни на Сході можна буде говорити лише після повного звільнення окупованих територій.  Зараз«особливий статус» не лише не вирішить проблему на Сході, а дасть новий поштовх для поширення сепаратистських настроїв по всій країні. Почнеться таке розхитування човна, що уже можемо і не вигребти. Особливий статус – це бомба сповільненої дії, яка будь-якої миті може підірвати Україну зсередини. Врегульовувати територіальні і адміністративні питання у Донецькій і Луганській областях можна лише в межах чинної Конституції. «Особливий статус» це компроміс  Москви, Європи та США, де не враховані інтереси лише одного учасника – українського суспільства.

Причина друга—«Мінські домовленості».  Зокрема варто звернути увагу на 11 пункт, який містить чимало небезпек та прихованих загроз. У разі узаконення через Конституцію  умов пункту сепаратисти і терористи будуть амністовані, зможуть займати керівні посади в органах місцевого самоврядування, призначати прокурорів, суддів. Окрім того, окуповані території отримуватимуть фінансову підтримку від України, але зможуть вести економічні стосунки із країною-агресором Росією. Отак!

Причина третя – чинна Конституція України. Вона забороняє змінювати головний закон у період надзвичайного та воєнного станів. Офіційно у нас не оголошено ні першого, ні іншого. Але насправді маємо і одне і інше.

Ситуація дійсно не проста, але завжди є вихід. Єдине, що ми маємо дати зрозуміти політикам, що цей вихід треба шукати не за рахунок інтересів України…

1 коментар

Захар Подкидишев
Міша, а у нас з юридичної точки зору Конституція, взагалі, є???
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте