Пора роз'єднуватись

Громадянське суспільство в Чернівцях весь останній буремний час трималось на якихось окремих особистостях, до думки яких «в навантаження» юзом йшов іще й якийсь політичний причеп. Я маю на увазі не лише те, що місцеві політики вирішували власні шкурні питання руками представників громадянського суспільства, журналістів, студентів. Тут справа значно гірша. Місцеві політики з самого початку не вміють створювати смисли, оформлювати ідеї. Вони любу більш-менш об'єктизовану в дискурсах ідею громадськості тирили собі, переіначуючи її на власну користь.

Але нинішній діджитальний час закрутився з такою швидкістю, що і недовиплекане громадянське суспільство в Чернівцях втративши декілька своїх «авторитетів», які вирішили поїхати подалі деінде, нічого нового не народжує. Пробує — але нічого крім зради і системного пожирання власних фекалій не виходить. А отже і красти місцевим рєбятам політикам у них — нема шо.

Тому зараз — прекрасний час безідейності. Час без позитивного дискурсу. Час агресії. І я думаю, що саме тепер настав момент, коли можна «розкліщити» місцеву політику і громадську діяльність. Роз'єднати ці два беззмістовні утворення на користь базової потреби — самовиживання окремих тутешніх талановитих індивідів. Нафіг Каспрука з Проданом, нафіг всіляких захисників і всіляких противників чогось там типу важливого. Це кіно зламалось — давай інше!

Пора-пора уже найнижчим людським порокам перестати томитися в тіні нав'язаного міфу про толерантність. Ресурсів стає менше, а ідіотів, які все знають і все вміють — все більше. Тому нехай головним смислом розумних стане — не заважати місцевим політикам і активістам самознищуватися, а активно їм у цьому допомагати.

І так переможемо...

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте